Dagen som denna

Solen stekte på bra idag, synd bara att min hud inte verkar vara mottaglig mot sol:/

Lova fick en barnvagnsmobil idag när vi var och handlade:) En Tummen så det ska bli spännande och se om hon snackar lika mycket med den som den Tummensak hon har på skötbordet:)

Natti natti

Vad blir det idag??

Just nu är Lova ute i vagnen med min mamma på prommis:) Skönt att  få en liten stund för mig själv så jag hinner städa undan och fixa lite.. Jag och Lova ska spendera förmiddagen nere hos mamma sen när de är tillbaka. Det blir solning på baksidan:D Måste ju passa på att få så mycket sol nu innan lördag då vi ska på bröllop. Jag ska nog ta och besöka ett solarium också, måste fuska lite eftersom jag skulle kunna sälja mina ben som lysrör!

Veckan ser ut som denna:

Måndag: Stallet

Tisadag: Läkarkontroll med Lova på BVC, färga håret.

Onsdag: Birsta, stallet, färga ögonbryn och fransar

Torsdag: Sko hästarna

Fredag: Hjälpa till med bröllopsgöra

Lördag: Bröllop

Söndag: Blir nog en lugn dag:)

Jag måste även pumpa denna vecka så det finns mat till lillgumman eftersom hon ska vara hos sin mormor på lördag. Lova får vara med under vigseln och riskastning men efter det kommer mamma och hämtar henne. Jag tycker inte att en bröllopsfest är en plats för henne när hon bara är två månader. Då har hon det bättre hos sin mormor:)

Ne nu ska jag ta tag i allt som jag ville hinna innan Lova-lisa lillfisa kommer hem:)

Nu blir det familjemys:D

Äntligen är familjen samlad igen! Gud vad glad jag är:D

Söndag

Idag har vi bara slappat:) Efter att Lova ätit frukost låg vi kvar i sängen och myste. När jag fått i mig lite frukost klädde vi på oss och gick på prommis med grannen. Vi gick upp till macken och pumpade däcken på vår barnvagn. Snart bär det av till stallet( hästarna lär vara dyngsura men de måste ridas) med systeryster. Vid fem ska vi till mamma och äta mat, det ska bli riktigt mysigt med en söndagsmiddag med familjen. Tråkigt att Andreas inte hinner komma hem till dess. Han kommer inte hem förän vid nio ikväll:( Jag och Lova har varit ensam sedan igår morse.. Det har gått bra men jag måste säga att de mammor som är ensamstående gör det jävligt bra. Lova var inte alls på sådär jättebra humör igår kväll och ville bara ligga i armarna. Är man två kan man dela på bärande och man får en lite paus då och då. Fast det är ju ganska mysigt att ha henne i armarna så betungande kan jag ju inte säga att det är:)

Just nu sitter Lova  i sin babysitter och pratar med sina leksaker, de verkar ha ett väldigt intressant samtal;) Utanför vräker regnet ner.. Vad gör ni en sån här vanlig söndag?

Kram

Konstigt

Men texten som jag skrev försvann.. Denna söta lilla dalahäst har Lova fått av sin mormor idag:) Den ska sitta på en halskedja sedan, men den får hon inte förän hon blir större. Jag vill också ha en eftersom vi kommer från Dalarna;)

Innan jag går och lägger mig...

Denna söta lilla dalahäst fick Lova av sin mormor idag:) Den ska sitta på en kedja så småning om, men den får Lova när vi vet hur lång den ska vara. Jag vill också ha en eftersom vi kommer från Dalarna;)

Blir ett snabbt inlägg idag..

Mamma är här:) Idag har vi bara myst jag och Lova. Andreas har varit borta med klassen sin. Vi gick till Anna idag och vart kvar där i fyra timmar, vart fika och massa snack om brölloppet nästa helg. Sen har vi varit i stallet och jag har städat på vår balkong eftersom jag glömde ta bort soppåsen och bjöd skator på lunch. Och nu är mamma här:)

Kram

Liten Lova Ledsen

Lilla Lova har inte alls varit nöjd och glad på sen eftermiddagen och nu på kvällskvisten... Hon har till och med gråtit när hon har ätit, jag förmodar att det är trötthet. Men jag blir orolig att hon har ont någonstans. Hon är väldigt lös i magen, kanske att det beror på det.. Jag hoppas att lillgumman är på bättre humör imorgon.


What to do??

Hej hej!

Just nu sitter jag och Andreas och funderar på vad vi ska äta. Kinamat eller sallad? Ingen av oss har lust att laga mat idag heller och nu börjar klockan bli så mycket... Lova är i alla fall frisk idag så för att få frisk luft åkte vi upp till stallet med Lovas momor. Jag red båda båda hästarna och Lova sov i vagnen. Synd på vädret bara, hade varit skönt med en promenad idag men det får kanske bli på söndag för då verkar vädret bli lite bättre.

Jag har i alla fall märkt en lite skrämmande sak. Ni kanske vet att tappa hår när man ammar är väldigt vanligt, det var jag förberädd på. Men inte tappar jag hår utan ögonfransar! Jag var inte så orolig att tappa lite hår eftersom jag har ganska tjockt hår men inte trodde jag att man kunde tappa ögonfransar?! Är det någon annan som varit med om detta och vad kan man göra mot det?

På eftermiddagen har jag och Andreas gjort en sak som är ganska spännande, tyvärr kan jag ännu inte berätta vad det är. Förhoppningsvis så kan jag göra det nästa vecka om det blir som jag vill:) En liten karamell att suga på;)

Ne nu ska Andreas fara och köpa kycklingrullar som nyss beställt och jag ska sätta mig på golvet och leka med Lova som just nu håller på att skratta ihjäl sig åt sin pappa:D

Hade gott!

Fortfarande sjukstuga...

Lova visar ännu ingen bättring på febern, det går bra när jag lyckats pula i henne alvedon men så fort den släpper går febern upp igen. Hon har sovit i stort sett hela dagen.. Tråkigt att bara sitta inne.. Tyvärr kan vi inte ens ta en prommis eftersom hon blir nästan otröstligt ledsen när hon vaknar och då hjälper bara mat. Jag vill ju inte sätta mig ute efter vägen och amma i survädret:) Ne vi får allt vänta tills lilla fröken är piggare trots att vi båda skulle bli piggare av lite frisk luft.

Snart kommer älsklingen hem. Han ska stanna på vägen och köpa pizza, finns ingen ork eller tid idag att laga mat eftersom jag måste åka i stallet också. Gott och skönt att slippa stressa:)


Feber och sjukhusbesök

Gårdagen spenderade jag, Lova och moster Elin på sjukhuset. Lova fick feber natten till igår och när jag ringde till sjukvårdsupplysningen för att få reda på hur mycket alvedon jag kunde pula i henne vart de lite fundersam på att hon varit rosslig och gnydde så mycket. Så det vart bara att ringa till Andreas som fick komma hem med bilen och sedan bar det av till sjukhuset. Blod- och kissprov fick vi lämna, väntan på Lovas kissprov var lång. Hon ville inte alls kiss på beställning och när jag satte på henne blöjan för att kunna amma henne passade hon på att kissa:) Då vart det att börja om, denna gång fick hon en påse fastsatt så vi kunde klä på henne och gå och hälsa på Lovas mormors jobb. Proverna visade ingenting vilket vi inte direkt trodde helller men bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite. Lovas första plåster fick vi med oss i alla fall, på henne söta lilla stortå:)

Idag skulle vi egentligen ha gått på avslutning på babysången men eftersom Lova är sjuk så blir det en dag hemma med massor med mys:) Just nu sitter lillgumman i sin babysitter och skrattar åt sin nalle som sitter på lekbågen.

Liten uppdatering på Lovas utveckling:):

Lova är mycket mer med nu, om man sitter fram huvudet och ler och pratar med henne skrattar hon tillbaka. Ofta så snackar hon tillbaka också:) Man kan mer och mer se att hon tittar på munnen och försöker forma sin som den som hon pratar med. Stark har hon blivit också, när hon ligger på mage ställer hon sig på raka armar samtidigt som hon lyfter upp båda benen! Rulla från mage till rygg och det dröjjer inte lång tid innan hon rullar från rygg till mage. Duktiga tösa min:D

Ojoj tiden räcker inte till..

Ne tiden räcker inte till, till allt man vill göra.. Hinner inte alltid uppdatera bloggen som jag skulle vilja, vilket irriterar mig eftersom jag skriver den lite som en dagbok under Lovas uppväxt.

I helgen hade vi möhippa för Anna som ska gifta sig i juni, det vart en helt underbar dag. Vädergudarna var med oss och allt vi hade planerat vart precis som vi hoppats. Det började på lördag morgon då vi kidnappade Anna på gymmet, efter det for vi till salongen (Sagolik) för att avnjuta en champanjfrukost. När vi ätit färdigt kom en danslärare på besök och lärde oss en en dans till Chris Brown's Forever som de andra uppträdde inne i stan på torget:) När vi svettats som djur packade vi ihop oss och for för att picknicka i Merloparken. Jag bjöd på Limepasta och Sesamkyckling, smarrigt:) Efter lunchen hade vi lite uppdrag som Anna skulle genomföra. När de andra åkte in till stan åkte jag och Lova hem så vi fick vila lite och jag fick svalka av Lova. Lillgumman var så svettig i den otroliga värmen..
Sedan när jag och Lova varit hemma ett tag packade hon jag och ihop oss och for till Lovas farmor så jag kunde göra mig iordning för kvällen. Lova skulle få vara hos farmor för första gången, det var lite pirrigt att lämna henne även fast hon var i så goda händer:) Kvällen avslutades i alla fall med middag på Oskars.

Lova skrattar allt mer för varje dag som går:) Oftast väcker hon mig på morgonen med sitt söta lilla skratt. Den hon skrattar mest åt är sin lilla Tummendocka som hon har vid skötbordet:) Idag skrattade hon riktiga "haha" åt den. Eftersom hon tycker så mycket om den ska hon få en större Tummendocka som hon kan ha med sig. Lova är så underbart snäll, nu när hon sover mycket bättre på natten kan jag verkligen njuta av denna tid tillsammans med henne:) Hon är sällan ledsen, lite gnäll på kvällen bara men det är knappt inget. Hon är nöjd bara av att vara med, duchar jag sitter hon i sin babysitter och tittar på. Underbara bebis:) Man märker att hon växer både fysiskt och psykiskt.

Bjuder på ett litet kort:


Min lilla familj:)

Just nu sitter jag och tittar på vår finaste lilla tjej som tränar nacken på pappas mage:) Kan hon se sötare ut? Ne! Hon tränar varje dag för att kunna hålla upp huvudet och i natt märkte jag att hon försökte komma runt på mage. Det var när hon låg på sidan som hon kämpade för att komma på mage:)

Idag har vi varit hos Jessica och grabbarna. Mysigt att bara sitta och prata!

Imorgon har vi inget planerat och det är så skönt! Jag tror vi bara ska rå om varandra:)

By the way så går nätterna mycket bättre nu när Lova sover med oss. Dock sover varken jag eller Andreas så där, men inatt ska vi göra så vi får mer plats för just nu har lilla sessan mest plats i vår säng:)

Bjuder på en lite bild på sessan:)

Coolingen våran:)

Uppdatering från igår och dagens händelser

Igår orkade jag inte uppdatera, jag sov endast dryga tre timmar natten mellan söndag och måndag.. Behöver jag säga mer... Igår var vi i alla fall på BVC för mätning och vägning, 5530 g och 57,5 cm lång. Nu har hon börjat lägga på sig åt sidorna också. Innan har hon mest växt på längden men nu verkar hon lägga på sig lite hull också:) Efter det var vi en sväng till Anneli för att äta lunch och umgås:)

När jag var på BVC igår pratade vi också om hur Lovas sömn på natten. Eftersom hon kan vara vaken i flera timmar på natten och inte kommer till ro. Vi har försökt med allt, mata henne senare, lyft in barnvagnen så hon får sova i den osv. Så nu sa BVC-sköternskan att Lova får allt sova i våran säng för att se om det är närheten som hon saknar. I natt har Lova sovit med oss och vipps så har hon inte varit vaken mer än när hon ville äta vid tre, underbart! Jag hoppas verkligen det håller i sig. Jag kan ju tillägga att jag varit anti mot att ha henne i sängen, jag vill inte ha det problemet sen att hon inte alls vill sova själv när hon blir äldre. Men  hon lugnde mig genom att säga att så fort Lova sover hela natten ska jag lyfta över henne i egen säng då problemet ligger i att hon inte kan somna om när hon vaknar på natten.

Idag har vi varit på mitt jobb och hälsat på:) Lova fick en jättefin Laban-filt, en snuttekanin, strumpor och en klänning från Polarn & Pyret:) Tack tack för allt det fina!!

Nu ska jag krypa till sängs!

En snabb uppdatering innan sängen kallar

Helgen har varit fullspäckade så dör av den dåliga uppdateringen..

I fredags var jag och Lova första till stallet med min mamma, det vart en snabbis eftersom det var så fint väder och altanen lockade:) Sen vart det solning för mig och mamma medans lillgumman låg i vagnen och sov. Efter att Andreas kommit hem for jag och mamma in en snabbis på Birsta, mamma skulle ha blommor och jag skulle ha kalasbyxor till Lova. Skulle egentligen ha köpt en spegel till Lova som hon kan ha när hon ligger på golvet och leker, men jag hittade ingen bra så det fick vara. Lova fick en jättefin liten mössa av sin mormor, den tror jag hon ska få ha på bröllopet:)

På lördag morgon hämtade jag Lovas gudmor i stan, det vart en snabbis in på HM också. Jag hittade en underbar klänning till Lova som hon ska ha på bröllopet, nu fattas bara skor sen ha rhon allt:) Resten av dagen spenderade vi hos Lovas farmor där vi rensade vinden, phu vad saker men nu är det gjort!

Idag har vi varit i stallet och jag har ridit, sen har vi suttit i solen. Underbart med så fint väder! Det gäller att passa på:)

Nu väntar sängen, god natt!

Sång och mys med tant Anneli;)

Idag tog vi faktiskt en sovmorgon jag och Lova. Lilla fröken sov ända från strax efter tio igår kväll till kl halv fyra i morse, mycket skönt! Men då kommer det berycktade "men", när hon ätit och vi bytt blöja vill hon inte riktigt somna om.. Jag fick sitta på sängkanten och vagga i över en timme. Så strax efter fem kunde jag lägga mig på kudden igen i hopp om att Lova skulle sova lite längre än till sex som hon vanligtvis gör. Men icke... Tio i sex slog hon upp sina vackra blå och var hungrig igen:) Matningen igen och sedan fick hon somna om med mig i sängen, vid åtta ville hon ha mat igen och sedan somnade vi om till nio:) Skönt, det var behövligt! Även om man får sova många timmar så blir man trött av alla avbrott i sömnen. Jag är inte avundsjuk på de som har barn som vaknar varannan timme på natten och vill ha mat!

Sen har Lillfisen varit världens gladaste mellan sina tupplurer.. Hon satt till och med och skrattade när jag satte henne i bilbarnstolen som annars inte brukar vara så populär:) Under babysången vaknade hon och låg tyst i min famn och lyssnade på sången!

Efter babysången vart det en tripp till stallet där Anneli fick vara barnvakt medan jag red och mockade:) Hon är så snäll lilla Lova som bara myser i varje ny famn hon får komma till:) Nu på kvällen har vi varot hos min mamma och badat i badkar vilket Lova älskar! Hon ligger och simmar med benen och blir sur som ett bi när man tar upp henne.

Nu väntar sängen på mig då min älskade sambo tar nattingen av vår underbara pigga lilla älskling:)
Natti natti!

Onsdag- det blir inte alltid som man tänkt sig..

Jag och Lova skulle ju åka in till mitt jobb och hälsa på idag, men det vart inte så då jag vaknade av att Lova hostade och snörvlade. Huga, lillstumpan! Näe då vart att vi stannade hemma istället. Det vart en kort prommis och vila på soffan idag istället.. Hade också tänkt åka upp till stallet idag och titta på syrran som tränade, men det vart det inte häller. Elin och Zanna fick gå ut från träningen också, Zanna såg inte ren ut:/ Jag ska upp imorgon och sitta upp för att känna på henne, då får vi se hur läget ser ut..

Nu ligger Lova och sover på soffan medans jag lagar mat. Spagetti och köttfärssås blir det till middag idag, smarrigt! Hade tänkt göra lasagne, men jag min dumma nöt har glömt handla muskotnöt, grädde och basilia. Det får kanske bli till helgen i stället:)

Ikväll bli en lugn kväll med Greys, Andreas ska jag försöka jaga ut i träningsspåret. Haha, låter som det är jag som tvingar honom men det är han själv som alltid klagar på att han aldrig hinner:)


Morgondagen

Imorgon ska nog jag och Lova åka in till mitt jobb och hälsa på:) Det blir efter lunch någon gång och sen ska vi träffa Lovas gudmor Sofia.

Underbara Dotter:)

Jag och Lova har varit hos Jessica och Liam idag, det har varit jättemysigt! Lova fick prova Liams gunga och i den sov hon som en stock! Så fort Lova är borta hos någon sover hon som en stock, det är skönt men nackdelen är att hon blir så pigg när man kommer hem. För en stund sedan försökte jag lägga henne i barnvagnen men i den ville hon inte alls ligga... Efter en stund somnade hon i min famn så jag kunde lägga ner henne på vår säng. Men efter tio minuter var hon klarvaken igen:) Nu ligger hon bredvid mig och försöker vända sig till vänster. Till höger sida kan hon redan så nu gäller det att träna tycker hon. Hennes teknik är att titta till vänster och sedan flaxa allt hon kan med höger arm och ben. Efter ett par flax måste hon vila för hon blir ganska trött och då gnyr hon till. Sen sätter hon igång igen:)
Ler gör hon ganska ofta nu, när man för ögenkontakt med henne och pratar glatt med henne sätter hon igång:) Till mig ler hon ganska ofta men åt Andreas är det färre tillfällen. Tyvärr kommer han hem när hon börjar bli kvällsgnällig och då är hon inte så sugen på att le.. Stor börjar hon bli också, rund om kinderna men inte så tjock på resten av kroppen.  Därimot ät hon lång, ikväll ska jag plocka undan hennes första kläder:( Snyft!! Hon kan inte ha dem längre och hon har fått så mycket nytt så jag måste göra plats åt det.. Men men så är livet:)

Nej nu måste jag börja med maten!!

Mitt i nattningen...

Jag måste skynda mig att  skriva ett inlägg då vi precis håller på att lägga Lova-Lisa:) Jag längtar till vi kan lägga henne tidigare på kvällen. Nu så börjar vi natta henne vid nio, då börjar vi med att jag ammar henne. Sen byte vi blöja och sätter på pyjamas. Efter det får hon sin flaska med ersättning.. Orsaken till att hon får flaska på kvällen beror på att hon för ca två veckor sen ville ha så mycket mat på kvällen så jag hann inte producera ikapp med vad hon behövde. Så för husefriden så fick hon ett mål på kvällen ut flaska. Det fungerade toppen! Sen har vi fortsatt med att ge henne det då hon står sig mycket längre vilket gör att hon sover bättre på natten. Underbart de nätter då hon sover som en stock, man behöver det när vissa nätter är sömnlösa.

Det vart ingen prommis idag. Lova och jag spenderade dagen hemma hos min mamma på hennes altan. Skönt med sol på förmiddagen sen åkte vi till stallet på eftermiddagen. Jag red för första gången sen förlossningen:) det gick riktigt bra! Jag trodde jag bara skulle kunna skritta men jag galopperade till och med! Tummen upp:)

Imorgon vid nio kommer Jessica och Leo. Då ska vi ut på prommis tillsammans:) Kanske att det blir en tur förbi bibblo då... Jag måste låna en ljudbok, tven står på alldeles för mycket hemma hos oss. Mest för mitt sällskap när Lova sover. Bad habit!


Familjemys:)

Idag har vi i stort sett bara varit hemma. Min pappa hälsade på idag, han bor inte här så han tog chansen att hälsa på när han hade vägarna förbi. Annars har dagen bara rullat på, det vanliga städning och tvättning:) Jag har varit till stallet en stund med syrran. Andreas syster kom förbi en stund och sen har vi mest suttit i soffan och tittat på tv, precis så som man ska tillbringa en söndag..

Jag skulle ju lägga ut bilder på hur det vart i lägenheten efter lite inredningsshopping, men idag är det min tur att söva vår lilla sessa:)

Imorgon ska jag och Lova ta en prommis in till byn för att handla lite saker på Apoteket och ta en sväng i på bibloteket för att hyra ljudböcker:)

God Natt!!

En liten uppdatering..

Hann inte med att skriva igår då tiden inte riktigt räckte till... Här kommer en uppdatering:

Fredag: Lova slog upp sina två blå vida sextiden efter en hygglig nattsömn.. Bara jag som hade lite problem med klockan och undrade varför hon skrek efter mat kl halv tre på morgonen när hon ätit en timma innan.. Klockan var dock inte halv tre utan tio över sex på morgonen.. Stackar unge som har en mamma som försöker få henne att somna om när man varit duktig och sovit i fyra timmar i sträck:)
Vid nio gav sig mamma och jag ut på en prommis upp till stallet för att mocka och sen för att knalla hem. Vi var inte hemma förän vid ett så det tog sin lilla tid. vid två hämtade vi A och sen var det av för att handla till kvällens sammankomst. Vid femn träffades vi hemma hos våra kompisar där vi snaskade grillat. Sen hände något fantastiskt!!! Vi har ett par kompisar som bott i Umeå i sju veckor då deras lilla underbara son kom 13 veckor förtidigt. Vi har alltså inte setts sen de åkte upp och plötsligt knallade de in mitt under middagen. Snacka om att vi vart chockade. Kan inget annat säga än att tårarna kom:)

Idag: Sessan sov från tolv till fem! i natt! Underbart!!!! Idag har det inte hänt så mycket eftersom det var så tråkigt väder. Mest städat:( Vi har i alla fall varit på middag hos Lovas farmor. Smaskens med grillat och underbar efterrätt, framförallt trevligt sällskap:)

Imorgon ska jag försöka lägga in någon bild på hur det vart i lägenheten efter uppdateringen av gardiner mm. Nu ska jag och gubben få sessan att sova så vi kan lägga oss tillsammans. Tänk att bara få säga" god natt" till varandra;)

RSS 2.0