Sommar sommar sommar.. la la la laaa



Glad Midsommar allihop! Nu drar vi till stugan för en härlig dag med vänner och familj:)

Äntligen sitter jag ner

Idag har varit en fullspäckad dag..

Vi började som vanligt med frukost ute på balkongen med grannen Bodil, vi har liksom nästan som en vana nu när det har varit fint väder. Sedan packade vi in oss alla i bilen, jag, Lova, Andreas, Bodil och Emeline. Det vart ett par varv där inne och lite shopping. Andreas köpte en tröja som han ska ha imorgon på HM, marinblå supersnygg. Lova fick en jumpsuit och ett pannband samt attr vi bytte en body som vi fått två av från hennes farmor. Lovas famor var faktiskt till oss imorse med en liten sommarpresent till oss. Lova fick kläder och vi fick ett nytt rivjärn. I alla fall så köpte jag också en jumpsuit, både min och Lovas var från HM.

När vi kom hem susade jag till stallet. Nu är våra hästar flyttade till sommarbetet:) Skönt med semester! Efter stallet gick jag och Bodil upp till ICA, jag hade glömt lite saker när vi handlade tidigare på dagen. Kvällen har jag och Lova spenderat tillsammans eftersom A har varit och fiskat. När Lovas somnat har jag underhållit mig med att förbereda maten inför imorgon, köttet ligger i marinad och pärerna är kokade till min hemmagjorda potatissallad som vi ska ha med oss.

Hua, nu sitter jag och ögonen går i kors. Nu väntar sängen!

Woy woy

Sitter och tittar på SYTYCD och vissa verkar inte ha sett hur de ser ut när de dansar. Men vissa är UNDERBAR att titta på, men blir så sugen att svänga sina lurviga:)

Idag har vi i alla fall varit ute i hos mamma och Lars för att njuta av det fina vädret. Men så fort vi kom ut så gick solen i moln, typiskt! Men men den tittade fram ibland.. Härligt sällskap och promenad:) Efter det for vi in till stan för att hälsa på lilla Tim. Världens sötaste lilla snuttis- Lovas framtida fästman;) Så skönt att de får vara hemma nu och Tim har blivit så stor. 13 veckor!

Imorgon ska jag fara och handla på morgonen till Midsommar. Kanske att jag hinner städa bilen, skulle vara välbehövligt. Detta ska ske innan vi åker till stallet, våra hästar ska flytta på sommarbete:D Jippi, äntligen semester för dem. Ett par dagar i alla fall;)

Här kommer lite bilder från dagen.


Lille Liam ligger och solar


Andreas och Leo spelar fotboll


Bonussyster Thea och jag, vi ska precis hugga in på rabarberpaj:D


Sötaste Leo


En bild som Andreas tog idag på mig när han mixtrade med kameran

Nej nu måste vi gå och lägga oss, nattugglor som vi är

Sådan mor sådan dotter;)

Nu sticker vi ut i solen:D


Balkonghäng

Dagen har varit toppen, det började med att jag fick sova lite längre idag. Andreas klev upp med Lova vid 8, nu järdrar ska det bli ordning på torpet med rutinerna. Vi försöker få Lova att somna tidigare på kvällarna. Helst somna kl 19 och sen vakna vid 21 för att få mat igen. För att det ska stämma så måste vi kliva upp vid 8, sova middag vid tio och sen vid 14 igen. Svårt men det ska nog gå, hoppas att det fungerar om kanske en vecka. Skulle vara skönt att få ha lite mer ensamtid tillsammans på kvällen:)

När Lova skulle sova sin morgonlur tog A barnvagnen och promenerade upp till ICA för att handla. Jag åt frukost ute på balkongen och hade sällskap av grannen Bodil och hennes lilla Emeline. Emeline är fem veckor yngre än Lova och världens sötaste:)( bilder kommer nedan). Faktiskt spenderade vi mesta delen av dagen ute på vår balkong, jag planterade lite och Lova och Emeline låg tillsammans på filtar och myste. Lova den lilla rackaren vill ju bara snurra så man fick passa så hon inte smockade Emeline allt för mycket;) På eftermiddagen for jag och Bodil upp till stallet och jag tvättade Zanna vilket var väldigt behövligt! Sedan for vi en sväng på Orsil och köpte amplar till Bodils balkong.

Nu på kvällen fick jag städmani, snabeldraken åkte fram tillsammans med sin kusin fibertrasan. Nu har även skåpsluckorna i lägenheten fått sig en omgång och senare ska vi ta lite bilder som vi ska ha när vi lägger ut lägenheten för försäljning.

A kämpar med vår lilla sessa att få henne att somna, rackarns unge som bara vill vara med;)

Här kommer dagen bilder:







Hej svejs

Så blev dagen

Efter vi varit på banken och till Bergsåker så åkte vi in på Orsilgården och äntligen har jag köpt en ampel som nu hänger på vår ena balkong:) Den lycktar så gott, men jag kommer inte ihåg vad den hette. Efter det så for vi ut till mamma och Lars där vi käkade en tidig middag. Egentligen så skulle vi ha ha ätit på resturang med A syster och mamma, men vi måste få ordning på Lovas sovtider och sen så har det varit så mycket på slutet att vi ville vara hemma och ta det lugnt ikväll. Nej nu ska jag ta och hoppa in i duchen innan lillfisen ska äta mat igen.

Hej hopp!!

Dagen

Nu ska vi på banken, sedan till Bergsåker för att köpa maskmedel till hästarna och efter det far vi ut till mamma och Lars som är ute i stugan:)

Ciao

Blää

Fy jag har ingen ork till någonting just nu, känner mig så less. Vill inte städa och känner mig för trött för att rensa, något som jag alltid har haft lust till... Jag hoppas verkligen att det går över, får dåligt samvete eftersom jag inte ens känner att jag njuter av att vara hemma. Jag tror det har varit för mycket den senaste tiden att den energi som man har haft inte har gått till det som är viktigast, Lova, utan allt annat. Det gör att jag får så dåligt samvete och då blir jag ännu mer less. Var bara tvungen att skriva av mig lite:)

Här kommer i alla fall en liten bild på min STORA kärlek och mig själv:)



God natt!

Hemma igen:)

Nu har vi varit på lille Liams dop, han var så söt!! Men jag men dumma nöt glömde kameran såklart... Nu ska vi ta och fara till stallet, jag ska rida och A ska springa hem:)

Så här söt var Lova idag på Liams dop, blå klänning med vita prickar och bodyr samt vit kofta och vita strumpbyxor.


Idag ska vi på dop

På eftermiddagen ska hela familjen på dop, Jessica och Jonas lilla Liam ska döpas:) Vi funderar lite på vad man ska ha på sig, man vill ju ha klänning på sommaren men det är ju så kallt. Aja får se hur jag ska göra..

Nu håller vi på att röja hemma, det behövs. Imorgon ska vi hämta bänkskivorna och sen blir det rensning på vinden.

Over and out

Dona och grejja:)

Idag när vi var på Birsta for vi runt och kollade på lite olika byggaffärer, vi kollade på lite golv, klinker och kakel som vi vill ha till huset. Kanske låter lite tidigt men vi kommer att hinna ändra oss tusen gånger innan vi sätter igång och sen är det alltid bra att kolla lite priser och olika lösningar. Efter det vart det en tur in på BirstaCity för att ge Lova mat i amningsrummet och precis när vi skulle åka upp för rulltrappan mötte vi mamma och Lars, lite komiskt eftersom jag sagt till A precis innan vi for in att det skulle vara mysigt att gå med mamma och Lars på Birsta. Medans jag ammade sprang de andra runt på lite olika affärer och sedan gick vi gemensamt in på IKEA där vi åt lunch tillsammans. När lunchen var avklarade tog jag, Lova och Andreas ett varv inne på IKEA medans mamma och Lars for hem. Vi kom hem med en ny lampa som vi ska ha i vardagsrummet i huset, vi har en likadan här hemma men vill ha två sen:) Jag köpte en gjutgärnsgryta som jag sett länge på Servera också så nu kan gör göra smaskiga grytor till middag;)

Nu har vi i alla fall hittat bänkskivor som vi ska hämta på måndag, men vi måste lämna Lova hemma när vi ska hämta dem för annars får vi inte plats i bilen:/

Kvällen har spenderats hemma hos A mamma där vi har avnjutigt en underbar middag i trevligt sällskap. Nu sitter jag och A här och är båda riktigt trötta, ska bli så skönt att krypa i säng.
God natt!

Nu sticker familjen på Birsta!


Lite bilder bjuder vi på:)

Syrran och Lova på vår balkong:)
Syrran och Lova på vår balkong:)

Smaskig!
Smaskig!

Jag vill helst ha benen i vädret när jag ligger på mage
Jag vill helst ha benen i vädret när jag ligger på mage

Stå vill jag också:)
Stå vill jag också:)

Underbara Dotter:)

Här kommer en liten checkup på Lovas utveckling:)

LovaLisa lillfisa älskar att äta på sina händer just nu, hon har försökt i flera veckor att pricka munnen men bara lyckats vid enstaka tillfällen. Men så för ett par dagar sedan hittade hon rätt och nu sitter hon med händerna i munnen mest hela tiden. Hon ser ju otroligt söt ut när hon suger på dem men ibland så stoppar hon in sin tumme och suger på den vilket jag inte gillar alls. Ne helst vill jag inte att hon ska suga på tummen, så fort jag ser henne göra det byter jag ut den mot tutten. Ja den där lilla tutten ja:) Lova är faktiskt inte så sugen på tutten, hon vill bara ha den när hon ska sova, vill ha mat eller bara är ledsen. Annars så spottar hon ut den! Det är roligt när det kommer någon på besök och som stoppar in nappen på henne så spottar hon ut den och ler:) Skrattar, pratar och ler gör hon mest hela dagarna vilket är riktigt skönt. Hon verkar vara nöjd med det mesta, lägger vi henne på golvet så tränar hon att rulla och spänna sig. Om vi sätter henne i babysittern snackar hon med sin lekbåge. Det är skönt, men min BM har varnat mig om att detom man får en sådan bebis först får man en som är precis tvärt om sen.. Det kan faktiskt stämma, när jag var liten var jag glad mest hela tiden och min lillasyster hade kolik och var rädd för massor med saker:)

Nu rullar hon från mage till rygg och från rygg till mage. Hon vill gärna träna på sina nya trix och ibland när hon sitter i sin babysitter försöker hon vända sig. Då får man koppla loss henne och lägga henne på sin filt så hon får träna lite. Hon här även kommit på att stoppa saker som man får tag i in i munnen som t.ex kuddfodralssnören, mitt hår och tröjsnören. Hennes favvo är en mjukskallra från ikea som har två långa tvättrådslappar, de lapparna måste vara goda:) Idag när A lekte med henne sjöng han "Margareta" och då skrattade hon som en tok!

Det är så underbart att få se henne utvecklas mer och mer, jag tycker att man kan se något nytt varje dag. Det är toppen att A nu ska vara hemma med oss i sju veckor så han också får ta del av denna spännande tid av hennes liv!

Regn..

Fy vilket väder det är idag...

I morse for jag till stallet med mamma för att göra klart det. Vi red inne idag eftersom det spöregnade. Anneli kom in och hjälpte mig lite så jag fick hoppa:) Det är faktiskt första gången som jag hoppar sen jag fött Lova, jag hoppade lite under graviditeten men till slut slog magen i över hindren och då sa Andreas att det var sluthoppat för min del. Det kändes underbart!:) Zanna tyckte det var superroligt, när vi var klar och skulle jogga av ville hon bara galoppera mer. När jag kom hem hade A vikt tvätten, bäddat och städat i köket:) Nu sitter vi och gör en lista på allt som ska göras både i den närmaste framtiden och lite senare i sommar. Högst på listan står städa bilden och sätta in nya bänkskivor. Ja de där bänkskivorna som vi har sagt i snart ett år att vi ska sätta in... Vi bytta kakel och satte upp en ny fläkt men sen orkade vi inget mer latmaskar som vi är. Nu måste de i alla fall in så vi kan visa lägenheten!

Nu ska vi snabba oss och riva ut vårat förråd innan lillgumman vaknar från sin lilla lur.

Oj oj vilken händelserik dag:)

Jag måste bara berätta vad som hänt idag:D Jag och Andreas har köpt ett radhus!! Vi skrev idag, underbart. Sista tiden har vi känt att vi håller på att växa ur vår underbara tvåa.. Vi hade tänkt bo kvar ett tag till, men ju äldre Lova blir ju mer saker samlar vi på oss. För tillfället har Lova ingen garderob utan hennes kläder är ihoptryckta i tvår lådor i byrån. Köket ser ut en som maskinhall, båda babyskyddet och liften till barnvagnen står i köket tillsammans med en liten korgstol och en liten gungstol... Vi vill inte sitta vid köksbordet och äta eftersom det är trångt där inne... Tvätt blir det hela tiden och den får stå i vardagsrummet och torka om man inte kan hänga ut den. Men det som är jobbigast är att konka barnvagn och babyskydd upp och ner för trappen! Ibland har man ju matkassar också och då får man springa upp och ner tre gånger. Något stressande om Lova är hungrig..

I september flyttar vi och det ska bli så skönt. Får får tre sovrum, ett till oss, ett till Lova och ett gästrum. Toppen eftersom min släkt inte bor här så kan de komma och hälsa på:) En inglasad altan och en liten gräsplätt, så nästa sommar kan Lova få en liten pool att svalka sig i. Jag har redan börjar planera hur det ska se ut i varje rum, tjej som jag är:) Vad jag längtar!

Idag har jag och Lova varit på BVC för mätning och vägning. 6650 g och 62 cm:) Hon är stor våran tjej och stark förståss. Lova vill bara stå och nu har hon hoppat ett par gånger också, när hon gör det håller hon på att skratta ihjäl sig. Sen har hon kommit på att hoppa också, när hon ligger på rygg på t.ex golvet så tar hon spjärn med hälarna i golvet och hoppar med hela kroppen..

Oj nu måste jag gå och assistera min sambo, vi har en liten tjej som inte vill sova..:)

God natt!

Idag smäller det!!!

Idag är vi så glada:)

12 dagar sedan sist..

Ja dagarna rullar på som bara den, jag hinner inte alls med mig.. Men nu kommer en uppdatering om vad som har hänt den senaste tiden:)

Jo vi har varit på bröllop, våra kompisar Anna och Jesse sa ja till varandra den 6 juni i Tynderö Kyrka:D Vilket fantastiskt bröllop det var. Riktigt sagobröllop! Jag tror inte ett öga var tort.. Jag tänkte lägga ut en bild men jag måste höra med brudparet om lov först. Andreas var bestman och toastmaster, han gjorde ett riktigt bra jobb gubben min;) Men eftersom han var det så hade han mycket att förbereda och därför hade jag all min tid full med att ta hand om Lova och hjälpa honom.

Förra veckan vart det inte heller så mycket tid över, A jobbade över stort sett hela veckan för att förberera inför avslutningen. På tordagen var det studentfirande för hans kusin Emma, hela familjen var samlad vid utspringet och efter det var A tvungen att åka och jobba igen. Så det var bara jag och Lova som var på studentbuffén på kvällen. Vi hämtade sedan A efter jobbet vid tio och då fortsatte vi ner mot mina hemtrakter i Dalarna. Min kusin Linnea skulle nämligen ta studenten på fredagen och för att vi skulle hinna vara med på utspringet på dagen var vi tvungen att åka på natten. Bäst så då Lova sov, annars hade vi varit tvungen att stanna varje gång hon skulle ha mat. Vi stannade till i söndags så vi hann med att umgås med farmor, farfar,mormor och morfar:) Vilken energi jag fick utav att vara där nere, skönt att komma "hem"!

Måndag och tisdag har Andreas jobbar som en tok och vi har satt ner oss på rumpan vid tio har orken inte funnits att blogga. Dessutom är jag och Lova förkylda igen och imorgon när vi ska på BVC för att väga och mäta ska jag höra mig för vad man kan göra. Vi hinner inte bli friska innan vi blir sjuk igen... Drygt!

Men nu har A semster i hela sju och en halv vecka! UNDERBART!

Sorry sorry

Hann inte med att skriva ett inlägg igår.. Vi har massor att göra inför helgen:)

Igår på förmiddagen donade jag hemma, sånt där som man alltid har över sig. Plock och tvätt... Anna kom på lunch sedan, det vart en massa snack om helgen:) På eftermiddagen for vi till stallet så hästarna fick nya skor. Fick åka tidigare eftersom Lova vart hungrig där hemma. In i duschen och sen bar det av för att gå på 30-årskalas.

Idag blir det massor av fixande också därför är uppdateringen lite knapp idag också. Imorgon hoppas jag att jag hinner lägga in bilder på mig och Lova innan vi far iväg. Andreas åker tidigare eftersom han ska fotas med brudparet:D

Jag hoppas bara att Lova och jag är friskare imorgon... Kände mig bättre i halsen igår, men idag är jag snorig och har ont i öronen. Lovas förkylning verkar ha tagit om också:( Aja, det blir ingen promenad idag och Lova sover middag inne så hon får sova ostört.


Fixa, dona, grejja, plocka...

Idag har det varit en riktig fixardag. Vi började dagen med matning, pumpning, kokning av alla pump saker, vika, tvätt, hänga tvätt, plocka saker, bajskalas, Lova sov en lur... Ja listan är lång och detta gjorde vi innan lunch. Idag innan vi for till stan fick vi finbesök av Johanna som äntligen har kommit hem från Karlstad:)

Som sagt åkte vi in till Birsta för att träffa Lotten och fixa det sista inför lördagen. Ny skjorta till Andreas som han kan ha på kvällen, han får ha sin gamla i kyrkan så kan han byta sen inför festen. Det kommer nog att bli lite varmt i kyrkan så det kan vara skönt att byta sen. Lova fick strumpbyxor till sin klänning, så nu är hon också klar:) Till mig vart det en sjal som jag kan ha om det skulle vara kallt eller blåsigt ute. Nu är alla kläder fixade.

Efter Birstaturen for vi vidare in till stan för att träffa Alex för att se hennes nya lägenhet och för att hämta skor som jag ska ha på lördag.

Hem och laga mat och sedan iväg till så Andreas fick klippa sig, vad snygg han vart!!!:)

Nu ska jag försöka snabba mig lite och plocka i ordning inför morgondagen..

Imorgon ska jag fixa klart tvätten, gå upp och handla, Anna kommer på lunch:) Sedan iväg till stallet och sko hästarna och på kvällen blir det 30-årskalas:D

Oj oj, dagarna går så fort:)
Over and out!

Just det:)

Igår köpte Andreas denna till Lova eftersom jag hade önskat mig en sådan till barnvagnen:) Så jag fick den i försenad morsdagpresent. Söt va?!:)

Härligt med soliga dagar

Dagen började att jag blev väckt av Lovas lilla pratstund med vår sovrumslampa. När jag sa "god morgon" till henne började hon gapskratta, måste ha sett väldigt rolig ut:) Men att bli väckt av hennes lilla stämma är det bästa sätt att vakna på!

Mamma var och hämtade Lova på vid niotiden och tog med sig henne på prommis igen. Mamma passar på att göra det när hon är ledig. Jag passade på att åka till stallet och ta ett dressyrpass med Zannapanna. Gick riktigt bra, men det märks att man inte har den kondis man hade tidigare. Men vad kan man förvänta sig.. Jag är ändå ganska stolt att jag red fram till v 32:)

När jag kom hem slängde jag mig i duschen för 13,30 hade vi tid på BVC för Hälsokontroll. Lova väger nu 6180 g och är 61 cm lång. Doktorn vart imponerad av att Lova var vaken hela tiden och skrattade åt allt hon gjorde. Lova är så kittlig på sidan av magen, under armarna och på halsen så det var ju inte så konstigt att hon skrattade när doktorn skulle känna och klämma:) Men man blir ju så stolt och då bränner det lite extra i mammahjärtat:D Allt såg bra ut i alla fall!

Jag har varit och fixat håret nu på kvällskvisten så jag känner mig så fin:) Tack Anna! Jag ska försöka slänga ut en bild om jag lyckas ta en där jag inte blundar...

Imorgon blir det Birsta med Lotten, måste ju handla klart alla kläder inför helgens bröllop. Lova saknar ett par strumbyxor och jag en kofta eller sjal. Sen ska jag in till Alex och hälsa på, jag har ännu inte vart och hälsat på henne i hennes nya lägenhet.

Ne nu måste jag ta och gå till sängs. Mina älsklingar sover redan och jag längtar efter att krypa ner till dem.
God natt, god natt

RSS 2.0