Julafton!

Midvinternattens köld är hård
stjärnorna gristra och glimma
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma
Månen vandrar sin tysta ban
snön lyser vit på fur och gran
snön lyser vit på taken
endast Jag och Lovar är vaken


Tiden bara rinner iväg:)

Jag har inte alls hunnit med mig att uppdatera i helgen och igår var jag lite för trött:)

Helgen bara rusade förbi.. På lördagen tävlade jag och Zanna på årets sista klubbtävling. Det kändes riktigt bra även fast vi inte var felfria. Jag har varit i en sån svacka så jag har bara kännt att jag är så dålig och inte kan rida. Men i lördags red jag bara på och då släppte allt. Nu under jullovet ska vi bara rida ut och hoppa. Mest för att få bjudning i henne igen.

På kvällen kför vi till Anders och Lotten för att ha julklapps byte med vårat kompisgäng. Det var supermysigt och Lotten hade gjort en Pepparkakscheesecake som "to die for"!

På söndagen vart det massa fix i huset, jag var och red på eftermiddagen och på kvällen kom Frida och hälsade på.

Nu har A jullov till nästa år:) Underbart! Massor med mys ska vi hinna med, men denna vecka blir det mest massor av julfix.

Så här ser veckans planering ut:

Tisdag: Handla julmat och fixa klart inför julgranspyntning.

Onsdag: Städdag.

Torsdag: Klä julgranen, jag jobbar och middag hos svärmor.

Fredag: Julafton och jag har stalljour på kvällen.

Lördag: Middag hos svärmor.

Söndag: Födelsedagsmiddag hos mamma.

Lite bilder kommer sen:)

Snön yr utanför..

... och vi sitter inne och väntar på vårt nya kylskåp. Jag hoppas verkligen att lastbilen som kylskåpet står på tar sig igenom snöovädret så vi får en ny kyl idag... Annars blir det en städ- och fix-dag idag eftersom det är busväder ute.

Igår var en riktigt hektisk dag. Det började med att Andreas märkte på morgonen att kylskåpet gått sönder. Så när han hade farit på jobbet fick jag ta och flytta ut hela kylskåpet på vår inglasning, det är tur att det är vinter och vi har en inglasning som inte är fullt lika kall som ute. Mejeriprodukterna klarar sig fint där ute som tur är! Efter det packade jag in oss i bilen och for till Zanna som skulle få nya skor. Det vart ingen ridning eftersom jag fick stressa hem och ge Lova mellis för att sen skjutsa henne till sin mormor. Jag och A for in till Birsta för att kolla på kylskåp men hittade inget! Det var fel på alla, för stora eller för små. Inte tillräckligt bra energiförbrukning eller för dyr.. Men så ringde vi till Köks-Johan som hade precis vad vi letade efter i rätt storlek och pris. Efter jul blir det en ny frys också så vi får lika..



På kvällen sen åkte jag in till stan för att umgås lite med Carro och Ida. Mycket trevligt!

Nej nu ska jag dammsuga lite innan kylen kommer;)

Så blev dagen

Efter att vi varit på babaysången for jag och Lova som sagt in till Birsta och nu är vi klar med alla klappar. Skönt! Kanske att det blir någon extra till våra mammor och till Lova. Jag skulle i alla fall titta på lite kläder till Lova men hittade nästan inget som jag tyckte var passande. Helt plötsligt så har Lova vuxit ur alla sina fina tunikor och har bara jeans kvar typ. Men jag hittade inget alls. Eller jo, en snygg sametsklänning men den var för liten:/ Aja, vi får titta lite nästa vecka om vi hittar något fint. Hon har en klänning till julafton, men hennes mormor och lilla moster fyller åt och då måste hon ju ha något sött till det också:)

Jag har varit och tränat idag i alla fall. Jag är i en riktigt jobbig svacka nu, men på lördag ska jag hopptävla ändå. Nu måste jag få ordning på detta!

Imorgon ska Zanna skos och sen får vi se om jag hinner rida. Sen kommer nog Frida och kanske att Liam och Jessica kommer och hälsar på. Eller så får vi åka dit:)

God natt!!

Nyss hemkommen och på språng igen!

Idag är en sån där härlig dag då man kan hitta på en massa saker och inte bara vara hemma:) Vi har precis kommit hem från babaysången och ska bara slänga i oss lite mat för att sen åka in till Birsta. Vi hade tänkt att åka in på babycafét men istället ska vi möta upp bästaste Frida och handla lite klappar som är kvar.

Här kommer några bilder från idag. Dock måste jag fråga alla om jag får lägga ut bilderna så fler kommer innom kort.




På bilderna har vi Lova, Annie, mamma Veronica, Eline och mamma Carro

Äntligen äntligen äntligen!!

Äntligen har A kommit hem! Jag är helt slut!  Jag har tvättat, städat köket, bakat matbröd och lekt massor med Lova. Men eftersom det är så kallt ute har Lova sovit väldigt lite idag. 40 min på morgonen och 50 min efter lunch. Jag har alltså hunnit äta frukost och lunch.. Tur det:) Annars hade A hittat mig som en seg deg på golvet när han kom hem..

Ja nu förstörde Lova och Andreas lampan i vardagsrummet:(




Här kommer lite bilder på några juliga ting här hemma:


Bakdag förhoppningsvis:)

Idag hoppas jag att jag hinner baka matbröd i två sorter. Fillimpa och mormorsbröd, jag vet inte vad momorsbrödet heter men det är min mormor som gör det och det är supergott! Gårdagens bakning vart totalt misslyckad. Jag skulle göra sirapskola, men det vart stenhård kola i stället. Jag är ännu inte överrens med spisen och ugnen här:) Jag hoppas att jag lär mig den snart, annars blir det knaperstekt julskinka i år;)


Jag hade tänkt att gå ut idag eftersom det inte vart någon tur igår, men det är fortfarande för kallt. Lite drygt eftersom Lova sover så bra ute och inte inne. Jag vill inte att hon ska sova ute om det är så här kallt och inte heller vill jag gå på en prommenad...

Nu tänkte jag hurra för HEMTEX sängkläder till spjälsäng! Mjuka, sköna och riktigt snygga. Jag köpe ett till Lova för några månader sen när de lanserade barnkollektionen och har inte använt det förän nu. Jag skulle vilja krypa ner med Lova och mysa i hennes sängkläder:)



Julpyssel


Under tiden Lova- Lisa lillfisa sov gjorde jag en julgrupp:)

Sankta Lucia

Jag och Lova började dagen med att titta på Luciatåget från Storkyrkan i skenet av tända ljus. Underbart mysigt med barn nu när julen närmar sig.

Helgen har som vanligt varit fullspäckad... I lördags pysslade vi hemma och sen for vi till stallet för att titta efter en gran samtidigt som jag hade genrep inför gårdagens luciashow. Dock vart det ingen gran, vi kommer att köpa en i stället. Jag vill ha en kungsgran:) Igår var jag och A och handlade julklappar. Lova var med sin mormor, moff och lillmoster och åkte pulka. Nu är vi i alla fall nästan klar med alla klappar, det är bara några småklappar kvar men de kan jag ta och handla själv i veckan. På eftermiddagen var det luciashow på stallet. Lova gick med i luciatåget men tyckte inte att det var så roligt så jag fick hämta henne:)

Idag tänder vi ett ljus för A:s pappa som för ett år sen gick bort på årets mörkaste dag.





Lova lussade för sin pappa igår:) Detta är mina finaste älsklingar!

E de en vanlig dag, nej de är ingen vanlig dag för det är Elines födelsedag..

Idag ska vi på kalas hos Eline som fyller ett år idag. Grattis!!

Efter att vi har varit på kalas hoppas jag att mamma kommer och hälsar på en stund:) Det var ett tag sen.

Nu känner jag att jag har kommit igång med julklappshandlingen i alla fall. Lova och lillasyster Thea är klar. Nu ska jag bara handla till mamma och Lars, sen är jag klar med min familj. Sen ska vi handla till A familj så klart, men som tur är så vet vi vad vi ska handla till alla:)

Hejs svejs!

Dagen idag

Just nu sover Lova och jag håller på att göra mig i ordning inför babysången idag. Efter det ska jag, Jessica och barnen in till Birsta för att inhandla födelsedagspresent till Eline. Imorgon ska vi på kalas hos Caroline och Eline som fyller ett:)

Efter Birstaturen hoppas jag att mamma kanske kan komma och leka lite med Lova så jag kan baka saffranslängder och några lussekatter.

Hoppas ni får en bra dag:)

Lite bilder



Bilder på Lova och hennes rum:)

We are back!

Ja nu har vi äntligen fått internet i huset! Tackar för det!

Vad har nu hänt under tiden vi har varit borta... Lovas rum är ganska klart, tapeter och möbler är på plats. Nu saknas golv och lister sen är det helt färdigt. Men Lova har redan flyttat in och det känns skönt. Både hon och vi sover bättre på natten nu.

Annars rullar vardagen på som vanligt, så det blir en liten uppdatering om vad som har hänt i Lovas utveckling:
Lova har nu två tänder i underkäken som hon har provat att bitas med;) Det var lite kämpigt innan de tittade fram med feber och magknip, men nu är dom helt framme och hon är så söt när hon ler med dem. Klättra i trappen har hon också lärt sig, upp snabbt som ögat när ingen ser. Jo vi ska fixa en grind, men vi måste fixa något att fästa den i eftersom vi inte har väggar vid trappen. Hon säger ofta "hei" och vinkar ibland när hon känner för det. I fredags tog hon sina första steg! Hon tog två små steg mellan fönstret i vardagsrummet till en fotölj:)

Nu vaknade lillan så jag får fortsätta uppdatera senare:)

RSS 2.0